Новини СКУ

Союз кінотеатрів України підтримує подальший розвиток кінотеатру «Київ» в інтересах Київської територіальної громади

Союз кінотеатрів України щиро вітає конструктивні кроки влади, направлені на розвиток кінематографії – як у масштабах усієї країни, так і на рівні окремих міст та регіонів.  Адже кінодемонстраційна галузь України гостро потребує розвитку: ресурсна база кінотеатрів (особливо регіональних, а також комунальних) вкрай зношена, якість звуку та зображення у більшості випадків не відповідає сучасним очікуванням, оснащення кінозалів застаріло та іноді зовсім не відповідає існуючим будівельним, протипожежним та санітарним нормам. Зрештою, в Україні просто не вистачає кінотеатрів: кількість кіноекранів з розрахунку на чисельність населення в декілька разів менша, ніж у розвинутих Європейських країнах, що в тому числі фізично обмежує можливості для популяризації та прокату національних фільмів.

фотографія кінотеатру "Київ" від Олекса-Київ (Суспільне надбання) фотографія кінотеатру "Київ" від Олекса-Київ (Суспільне надбання)

 

На початку цього 2019 року у місті Києві місцева влада провела публічний та прозорий конкурс на право оренди кінотеатру «Київ», в зв’язку зі спливом строку дії договору з попереднім орендарем, що винаймав цей знаний кінотеатр протягом 20 років, сплачуючи Територіальній громаді за цінами 1999 року – всього за 47 тис.грн. (з ПДВ) на місяць за будівлю 7,4 тис.кв.м в центрі столиці.

У конкурсі брали участь в тому числі і члени Союзу кінотеатрів України, що мають багаторічну позитивну репутацію на кінодемонстраційному ринку, володіючи успішно розбудованими мережами кінотеатрів «Мультиплекс» та «Сінема Сіті».

Союз кінотеатрів України радий привітати свого члена ТОВ «СІНЕМА-ЦЕНТР» (кіномережа «Сінема Сіті») з перемогою у відкритому конкурсі–аукціоні, з найвищою пропозицією орендної плати понад 2,5 млн. грн. (з ПДВ) на місяць, та із зобов’язанням забезпечити продовження роботи кінотеатру «Київ» у форматі фестивального центру столиці.

Правління Союзу кінотеатрів України висловлює впевненість, що з новим орендарем кінотеатру «Київ» територіальна громада м. Києва не лише набуватиме достойні кошти за оренду достойного об’єкту, але й отримає досвідченого кінодемонстратора, який здатен забезпечити ресурне оновлення застарілого устаткування, зберегти традиції та концепцію кінотеатру «Київ» як прем'єрного, артхаузного та фестивального кіномайданчика столиці.

Правління Союзу кінотеатрів України

 

Довідкова інформація: Союз кінотеатрів України є профільним громадським об’єднанням, створеним у 2016 році,з метою представництва інтересів суб'єктів підприємництва в галузі кiнопрокату України, в тому числі з урахуванням прогресивного Європейського досвіду. До складу Союзу кінотеатрів України входять як загальноукраїнські та регіональні мережі кінотеатрів, так і окремі місцеві кінотеатри, незалежно від їх розміру, місцезнаходження, доходів, тощо («Мультиплекс-Холдинг», «КіноТема» Дніпро, «Жовтень» Київ, «Планета Кіно», «Лінія Кіно», «Сінема Сіті», «Мультиплекс-Черкаси» Черкаси, «Візорія» Київ, «Космос» Івано-Франківськ, «Золотий Дюк» Одеса, «Конкорд Кіно» Полтава, та багато інших). Союз кінотеатрів України активно співпрацює з органами влади, надає кінотеатрам методичну, організаційну та правову підтримку, є представленим у профільних експертних комісіях, а також у робочих групах з питань удосконалення законодавства у сфері кінематографії.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Новини кінопрокату