Кіноподії

Чого чекати від Оскар-2019?

Залишилося трохи більше двох тижнів до офіційного оголошення номінантів цьогорічної премії Оскар. Наразі відомі шорт-лісти у номінаціях «документальний фільм», «документальний короткометражний фільм», «фільм іноземною мовою», «грим та зачіска», «саундтрек», «пісня», «анімаційний короткометражний фільм», «ігровий короткометражний фільм» та «візуальні ефекти».

зображення з сайту 24tv.ua зображення з сайту 24tv.ua

 

Судячи з наявних кандидатів у номінанти, серед часто номінованих фільмів цього року варто очікувати «Чорну пантеру», «Богемну рапсодію», «Чорний куклукскланівець», «Мері Поппінс» та «Месники: війна нескінченності».

Якщо говорити про передбачення щодо інших фільмів, то серед номінантів на головні нагороди варто очікувати «Першу людину», «Народження зірки» та «Восьмий клас». Також згадують фільм «Балада Бастера Скраґґса», «Чи пробачиш ти мене?» та «Рим».

Щодо номінантів, то докладніше ми поговоримо про них наприкінці січня, а зараз варто згадати про зміни церемонії Оскар цього року. Перш за все, у нас з’являється нова номінація «Найкращий популярний фільм», у яку потраплятимуть блокбастери. Критики введення нової номінації зазначають, що якісні блокбастери зазвичай і так потрапляли у номінацію «найкращий фільм», а такий розрив акцентуватиме увагу на фільмах для глядачів та поціновувачів кіно. До того ж, складно передбачити реакцію голосувальників у випадках, коли блокбастер матиме шанс на обидві категорії: залишити йому місце серед популярних фільмів, чи ввести до категорії найкращих?

 По-друге, типово довга церемонія тепер буде не більше трьох годин. З огляду на це, деякі категорії тепер будуть представлені під час перерв на рекламу та продемонстровані коротко на телебаченні опісля.

Сама церемонія пройде 24-го лютого та буде трансльована у більш ніж 200 країнах світу. Ведучі церемонії поки не оголошені.

Джерела: vulture.com.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається