Проблеми галузі

Майбутнє «Креативної Європейської МЕДІА-програми», звернення 17.04.2018

ЮНІК разом з багатьма іншими організаціями, серед яких Eurocinema, Europa Distribution, cepi.tv та інші, звертається до Європейської комісії щодо підтримки «Креативної Європейської МЕДІА-програми».

За словами ЮНІКу, за останні 27 років, ця програма вклала більше 2.4 млрд євро у європейський аудіовізуальний контент. Через закликання до культурної багатоманітності, заохочення міжкордонних партнерств та тренування професіоналів кіноіндустрії, вона надавала аудиторії можливість насолоджуватися тим найкращим, що може запропонувати Європа серед аудіовізуального контенту.

 

Відтак, надзвичайно важливим є збереження та посилення бюджету програми. Її досягнення включають:

- істотну підтримку європейських історій, концептів та економічної спроможності компаній

- сприяння постанню високоякісного європейського виробництва фільмів та серіалів

- забезпечення фінансами маркетингу ненаціонального європейського кіно

- підтримку європейських кінотеатрів на території ЄС

- внески до тренувальних програм більше ніж 20 тисяч аудіовізуальних професіоналів, аби вони могли не відставати від нових вимог індустрії.

Обмеження бюджету «Креативної Європейської МЕДІА-програми» не лише вплине на стійкість майбутнього економічного зростання європейського аудіовізуального сектору, але і підриватиме основи самої європейської культурної плюральності. На даний момент, культурні та креативні сектори Європи представляють 3.8% робочої сили (8.8 млн осіб зайняті у цих сферах) ЄС. А от бюджет єдиної програми на підтримку цих секторів складає лише 0.14% від загального бюджету. Тому надзвичайно важливим є тримання цією програмою адекватних фінансових ресурсів та сприяння розвитку європейської економіки та суспільства в цілому.

Тому ми рішуче закликаємо Європейську Комісію запропонувати перспективний бюджет, аби підтвердити стратегічну важливість наступних ключових напрямів:

- збільшене фінансування розвитку, аби підтримувати якість європейського кіно та ТВ-контенту

- розширення мережі Europa Cinemas для надання кращого доступу до європейських фільмів членам ЄС

- можливості професійного співробітництва у межах сектору через події індустрії та/чи фестивалі

- можливості для наставницьких програм з акцентом та молодій аудиторії та гендерній збалансованості.

Така пропозиція не лише забезпечить майбутнє програми, але і надасть належне середовище для європейської культурної багатоманітності та конкурентоспроможності, європейських цінностей та успіху європейської аудіовізуальної індустрії.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)